„Eelista võimalusel korduvkasutatavat maski, mis on keskkonnale ohutum ning ka majanduslikult soodsam valik. Keskkonnas põhjustab ühekordne mask palju kahju, sest ta sisaldab plasti ning laguneb looduses mõnisada aastat," teatas ministeerium.

Kui ühekordseid maski siiski kasutada, siis tuleks neid tõesti kanda vaid üks kord ja pärast seda visata segaolme sekka kinnise kaanega prügikasti, kust nende teekond läheb edasi põletusse või ladestusse. Kui kaupluse või muu avaliku paiga juures ei paista kinnist prügikasti, tuleks see panna ühekordse kilekoti sisse ning viska ära.

„Kuna maskikandmine on mõnda aega meie uus reaalsus, soovitame investeerida mitmekordsesse näomaski, mis on nii keskkonnale kui inimese rahakotile soodsaim valik. Kui aga olud sunnivad ühekordset maski kasutama, on olulisim selgitada, kuhu too peale kandmist visata. Selge on see, et mida rohkem maskikandjaid, seda rohkem maskimüüte, mida kummutada tuleb," sõnas keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma.

Ministeerium leiab ka, et tarbijakaitse ja tehnilise järelevalveameti juhiste järgi valmistatud korduvkasutatav mask kaitseb avalikus ruumis võimaliku nakkusohu eest tõhusalt.

Keskkonnaministeeriumi andmeil on ühekordsed maskid põhjustanud palju pahandust lindudele ja loomadele, kes on takerdunud maskide nööridesse või muul moel maskiga end vigastanud või tapnud. Selliste olukordade vältimiseks tuleks ühekordselt maskilt pärast kandmist lõigata küljest paelad.