Kui tehnilise poole pealt alustada, siis installitud RAMi on arvutil korralikult - testseadmel16 GB, mis toetab 10. põlvkonna Intel Core protsessorit (aasta vana i5 - 1035G1 CPU). Salvestusmälu oli minu prooviseadmel 238 GB.

Ekraan on 12,4-tollise diagonaaliga, puutetundlik, toetab multitegumit. Oluline on see, et selle kuvasuhe pole tavapärane 16:9 vaid 3:2 - ehk siis tegemist on sisuliselt ruuduga. Resolutsioon pole just koge kõrgem ehk 1536x1024.

Arvuti sisselülitamise nupp on toodud üheks klahviks klaviatuuril. Sellesse on ühtlasi integreeritud ka sõrmejäljeluger.

Seade ise on kõikjal kas plaatina, liivakivi või ice-blue värvi metallik. Klaviatuuril taustavalgustust ei ole. Olemas veebikaamera, Bluetooth.

Seade kaalub vaid 1,11 kg ja on 15,69 mm paksusega. Porte on sellel imevähe: ainult tavaline USB, lisaks USB-C ja klassikaline kõrvaklappide sisend. See on ka kõik. Laadimine toimub mingisuguse kummalise magnetiga varustatud liidese abil, mis on üsna arusaamatu lahendus ja taas midagi standardist väljas olevat, kuigi seda saaks teha ka üle USB-C. Kolm porti vasakul küljel:

Mis puutub akusse, siis tunniga saab see täis laetud ligikaudu 80% ulatuses ning aku peab julgelt vastu enam kui 10 tundi.

Ja mis puutub hinda, siis kõige odavalt saab selle Eesti veebipoodides tellides hetkel kätte 929 euroga (8GB RAM ja 128 GB ROM). Microsofti veebipoes algavad hinnad 700 dollarist.

Kokkuvõttes sobiv seade neile, kelle jaoks sobib ka tavapärasest väiksem ekraan ning kelle jaoks on oluline seadme kerge kaal. Kõige muu osas sülearvuti nagu sülearvuti ikka.