Microsoft on Windows 7 pensionilesaatmisega tegelenud kaua, sest paljud (eriti firmad) ei taha ikkagi seda hüljata, nii et Google'i äsjane otsus vanale opsüsteemile siiski poolehoidu avaldada on mõneti üllatav.

Mis siis juhtus? Google pikendas Chrome-brauseri eluiga Windows 7 keskkonnas 2022. aastani. Algne plaan oli sellele parandusi ja uuendusi pakkuda kuni 15. juulini 2021, nüüd toimub see 15. jaanuarini 2022.

Google põhjendab oma käiku paljudele äriklientidele vastutulemisega, kel on koroonapandeemia tõttu niigi igasugust lisatööd, nii et vananevalt opsüsteemilt võimalikult ruttu ärakolimine on neile ebavajalik koorem.

Just nii, arenenud lääs ei taha sugugi tehnoloogiliste uuendustega nii varmalt kaasa käia kui Eesti. Google'i andmetel on 22% ehk kõigest iga viies Windowsi kasutavatest organisatsioonidest 7-lt 10-le üle kolinud. Seda näib kinnitavat ka NetMarketShare, mille andmetel Win7 turuosa arvutikasutajate hulgas on oktoobri seisuga 20,93%.

Microsoft ise saatis Windows 7 pensionile tänavu 14. jaanuaril, aga firmad võivad selle tuge lisatasu eest pikendada 2023. aastani.

Chrome'i kavatsetust kauem toetamine Windows 7 keskkonnas võib Google'i jaoks kasulik olla ka pikas plaanis.

Selline taktika võib aidata kasutajaid harjutada mõtlema, et Chrome on "usaldusväärsem" kui Microsofti enda brauserid (mida Win 7 jaoks enam ei uuendata), pannes neid ka tulevikus Chrome'i eelistama.

Viimast teeb ka Microsoft ise, mille Edge-brauser töötab juba suurem osa tänavusest aastast Google'i tehnoloogial ja on tänu sellele kõvasti populaarsust võitnud.