Google'i väitel väheneb Chrome 87 keskprotsessori kasutus hiljutisemate eelkäijatega võrreldes kuni viis korda, kuna brauser hakkab aktiivseid paane (ingl tabs) prioriteedina kohtlema.

See tähendab, et kui paan pole juba viis minutit aktiivselt avatud olnud, pühendab tarkvara sellele vaid kuni ühe protsendi keskprotsessori pakutavatest ressurssidest.

Väljalase 87 nõudvat ka vähem töömälu ja energiat, nii et seda jooksutava seadme aku võib kuni tunni ja veerandi võrra kauem vastu pidada. Lisaks käivituvat brauser senisest kuni veerandi võrra kiiremini ja laadivat veebilehti kuni 7% kiiremini.

Need muutused annavad Google'i väitel Chrome'ile suurima kiirustõuke viimaste aastate jooksul, aga kõigi kogemiseks tuleb ära oodata nii vastne väljalase 87 kui ka selle järeltulija 88.

Kõik eelnev käis arvuti-Chrome'i kohta, aga kiiremaks muutub ka Androidi variant, mis laadivat lehti suisa silmapilkselt, kui edasi-tagasi (back, forward) liigud. Vastavale protsessile eraldatud vahemälu saab Chrome 87 osaks.

Kui sulle meeldib Chrome'is korraga palju paane avatuna hoida, siis on hea teada, et Google muudab ka sel viisil surfamise mugavaks.

Brauseriaken hakkab kuvama staatuseribal (põhimõtteliselt päris üleval paremal nurgas) nupukest, mis avab paanide nimekirja ja laseb otsitava nime sisse tippida, et seda kergemini leida.

See konkreetne uuendus ilmub esmalt Chromebook-arvutitele, aga varsti ka Windowsi Chrome'ile.

Lõpuks tasub mainida ka värskendatud välimusega PDF-failide vaatajat, mida Chrome 87 pakub. See on pildiliselt üks suurimaid uuendusi 87-s. Põhiakna kõrval on riba, mis näitab lehtede eelvaateid, ekraani ülaossa on toodud aga suumi-, lehekülje pööramise ja "mahuta lehele"-nupud. Lehekülgi saab kuvada ka rohkem kui üht kõrvuti.

Lõpetuseks üks tutvustusvideo ka: