Nii ka seekord. Möödunud nädalal ilmusid müügile nii Sony PlayStation 5 kui ka Xbox Series X, aga nende hankimisega tekib paljudel tõenäoliselt raskusi. Ja seda veel mitme kuu jooksul – eriti, kui sa pole valmis seda mustal turul tavalisest kallimalt soetama.

Microsoft oli sunnitud äsja möönma, et ei suuda nõutule vastavas koguses Series X-isid toota ilmselt enne järgmist aprilli.

Vaheltkasuhimulised ei maga, sest oksjonikeskkonnas eBay näeme ahnepäitsusid Series X-i eest küsimas lausa ulmelisi summasid. Üks soovib koguni ligi 2,05 miljonit eurot, aga ka 2000 või enama euro küsijaid on hulgaliselt. Võrdluseks, et seadme ootuspärane hind tavapoes on pigem 499 euro kandis.

Palju parem seis ei oota ka PlayStation 5 ihalejaid. eBay keskkonnas on ahneim küsija hinnasildiks seadnud ligi 12 700 eurot, seda ilma kettalugejata ehk odavama variandi eest pealekauba.

Sony ise lubab hetkel kaubanappuse tõttu vaid üht seadet tellija kohta ja sedagi vaid kindlates riikides, mitte kõikjal.

hv.ee ütleb, et Eesti edasimüüjad küsivad PlayStation 5 eest hetkel alates 450 või 620 eurost, olenevalt kas tahad kettalugejaga varianti või mitte (viimane on odavam).

Seekord muutis piisavas koguses seadmete tootmise raskemaks ka ülemaailma koroonapandeemia, mille tõttu pole kõike seadmete valmistamiseks vajalikku nii kiiresti ja nii suures koguses saada, nagu tehnoloogiatootjad ihaldaksid.