USA-Hiina kaubandussõja tõttu hankeraskustesse sattunud Huawei müüb maha oma 2013. aastal loodud mobiilibrändi Honor.

Uus omanik on Hiina firma Shenzhen Zhixin New Information Technology. Huaweile ei jää Honoris ei aktsiaid ega mingil tasandil kaasarääkimisõigust.

Müügiidee käisid välja Honori jaeäri esindajad, kes nägid seda ainsa võimalusena kaubamärk raskete aegade kiuste elus hoida.

Honor müüb Huawei pressiteate andmetel 70 miljonit seadet aastas. Ilmselt on siia arvestatud Honori telefonide kõrval ka muud sama kaubamärgiga seadmed nagu kõrvaklapid ja kellad.

Möödunud aastakümnendi keskpaiku olid Honori ametlikult telefonid esindatud ka Eestis ja meeldisid oma hea hinna-jõudluse suhte tõttu ka siinsetele tehnoloogia-ajakirjanikele.

Juba õige pea hiljem olukord miskipärast muutus ja Huawei esindajad enam Honori seadmeid testiks ei pakkunud. Ju siis muutus Honor ruttu üha autonoomsemaks.

Hv.ee osutusel pakuvad Eesti edasimüüjad siiski endiselt mitmeid Honori seadmeid. Näiteks odavaim kell on Honor Watch Magic (alates 129 eurost), odavaim telefon aga Honor 9A (134,5 eurot).

[HILJEM LISATUD] Shenzhen Zhixin New Information Technology on muide Hiina suurlinna Shenzheni valitsuse omanduses asuv tehnoloogiafirma. Honor vahetas omanikku umbes 12,65 miljardi euro suuruse tehinguga. (Allikas: Associated Press)