Valitsuse otsusega keelataksegi juba 2030. aastast kõikide uute sisepõlemismootoritega autode müük, pistikhübriidid saavad aga veel armuaega kuni 2035. aastani. 15 aasta pärast võib uuest peast seega osta vaid täiselektrilisi või vesiniku jõul liikuvaid autosid.

Riik pakub omalt poolt ka lisainvesteeringuid autode muutumisesse, investeerides 1,3 miljardit naela laadimispunktide rajamise nii kodudesse kui ka avalikesse kohtadesse. Lisaks sellele plaanitakse pea 600 miljonit naela jagada ostutoetusteks ning 500 miljonit naela akutehnoloogiate arendamiseks.

Ka teised läänemaailma suurriigid teevad rohetehnoloogiate vallas suuri ponnistusi. Näiteks on USA tulevane president Joe Biden lubanud, et kui ta võimule saab, ootavad riiki ees 2 triljonit (2000 miljardit) dollarit investeeringuid keskkonnasõbralikesse tehnoloogiatesse, sealhulgas autode elektrifitseerimisele ja laadimisvõrkude rajamisse.

Sellest, kuidas Bideni võimuletulek USA autoturgu võib mõjutada, kuula ja vaata lähemalt allolevast "Istmesoojenduse" autosaatest.


1x
00:00