Näiteks nagu see täiesti uskumatu ring Nürburgringil, praegu püsiv absoluutne rajarekord:

Enne seda kuulus rekord varalahkunud Stefan Bellofile, kes tegi Nürburgringile Porsche 956 roolis tiiru peale 6 minuti ja 11 sekundiga… aastal 1983. Väike varia: Porsche küsis enne 919 Evo rajale saatmist Bellofi perelt, kas nad lubavad rekordi üle sõita. Luba käes, tehti asi pikema jututa ära.

Abiks olid loomulikult ka uuendused, mis Evole “tavaversiooniga” võrreldes tehti. V4 mootorilt eemaldati FIA regulatsioonide poolt ette nähtud 80kg/h kütusevoolupiirang, mis tõstis võimsuse ca 500 juurest 710 hj peale, elektriajami võimsust tõsteti 395 hj pealt 435-ni.

Kuna enam ei olnud vaja kestvussõidule omaseid “mugavusi” nagu konditsioneer, tuled või klaasipuhasti, kraabiti kokku 39 kg kaalusäästu ning 919 Evo täismassiks sai 888 kg. Üks ringiaegu enim mõjutanud muudatusi oli ka aktiivaerodünaamika, mis tõstis Evo aerodünaamilist surujõudu 53%.

See ei tähenda, et 919 Hybrid “vaniljeversioon” oleks leebe auto. Ning nagu selgub – kui asjad oleks läinud teisiti, võiks meil sellest ka tänavaversioon olla…

… päriselt?

See pole uudis, et Porsche on oma võidusõiduautodest erinevatel põhjustel ka tänavaversioone teinud – kõige legendaarsem neist on 911 GT1 Straßenversion, mis tähendabki otsetõlkes tänavaversiooni. Ka 919 Hybrid oli sellisel kujul plaanis.

Idee oli pakkuda entusiastidele midagi enneolematut. Veidi vähem agressiivseks muditud kerepaneelide alt oleks leidnud sama süsinikkiust monokoki ja 888-hobujõulise hübriidajami, mida kasutas ka Le Mans’ võiduauto. Nii välised mõõdud kui teljevahe ja rööbe oleks samuti täpselt samad olnud.

919 Street ei jõudnud paraku siiski 1:1 mudelist kaugemale. Porsche mudeliloome astmed algavad visandist, siis 3D-projektist, 1:3 mõõtkavas mudelist ning jõuavad järgmiseks elusuuruses mudeli juurde.

Kui teistel autotootjatel on disainistuudioid mitmeid, siis Porsche disain on nii äratuntavana püsinud suuresti tänu sellele, et neid on vaid üks. Stuttgartis asuvale Porsche peakorterile lähedal asuv Weissachi 120 töötajaga Porsche Design Studio tegeleb kõigega alates välidisainist kuni värvi- ja materjalivalikuteni välja.

Nende sulest pärineb palju põnevaid ideeautosid, näiteks Porsche Vision Spyder, mis ammutas inspiratsiooni 1955. aasta 550-1500 RS Spyderist. Auto numbrimärk viitab loomulikult veel ühele varalahkunud legendile.