TikToki loonud ettevõte ByteDance pole nimelt juba nädalaid kuulnud kippu ega kõppu Ameerika Ühendriikide välisinvesteeringute komiteest (CFIUS), kirjutab The Verge.

See asutus oli määranud ByteDance'ile tähtaja 12. november, mis ajaks pidi ettevõte kõik oma USAga seotud varad maha müüma mõnele kohalikule ettevõttele, et pääseda „julgeolekukaalutlustel" määratavas tegevuskeelust.

TikTok ütleb, et taotles CFIUSi pakutud 30-päevast tähtaja pikendamist, kuid pole selles küsimuses veel ühtegi vastust saanud. Seega pole ka selge, mis äpist alates homsest USAs saab.

"TikTok on aasta jooksul heas usus aktiivselt suhelnud CFIUSiga, et lahendada USA esitatud julgeolekukõhklusi, isegi kui me selle hinnanguga ei nõustu," teatas TikTok The Verge'ile saadetud avalduses. "Ligi kahe kuu jooksul pärast seda, kui president andis meie ettepanekule nende probleemide rahuldamiseks esialgse heakskiidu, oleme pakkunud selle lepingu lõplikuks vormistamiseks üksikasjalikke lahendusi, kuid pole saanud sisulist tagasisidet."

„Täna, mil CFIUS-i määratud tähtaeg 12. november on peatselt käes ja pikendust pole, pole meil muud võimalust, kui esitada kohtusse avaldus enda ja meie enam kui 1500 USA töötaja õiguste kaitsmiseks," seisab teates.