Igatahes hakkab Flashi ajastu koos tänavuse aastaga tõesti lõpule jõudma, nagu seda arendav Adobe juba 2017. a juulis tõotas.

Microsoft ei taha Flashi pensionilesaatmisega omalt poolt venitada ja väljastas üleeile Windows 10 valikulise täienduse, mis Flashi-pleieri opsüsteemist välja roogib ega lase seda ka taaspaigaldada.

Täiendus ei eemalda siiski Flashi, mida arvutikasutaja on ise eraldi paigaldanud (kas keegi tõesti teeb seda tänapäeval?), ega brauseritest.

Windows 10 ametlik Flashi tugi lõppeb koos tänavuse aastaga, Chromiumiga Edge-brauseris jaanuaris. Kui kasutaja Flashi välja ei roogi, eemaldab Microsoft kõik Adobe'i platvormiga seonduva algupärasest Edge'ist ja IE11-st tuleval suvel, ning seda mitmes Windowsi variandis (k.a 8.1).

Tarkvara, klippide ja muu veebisisu loomiseks mõeldud Flash oli kunagi üldlevinud ja muutis eelmise sajandi lõpu igava ja staatilise veebi põnevaks, liikuvaks ja värviliseks.

Paraku tekitas Flash nii palju turva-, stabiilsus- ja ühilduvusprobleeme, et kujunes üheks vihatumaks tarkvaraks veebis üldse. Mis viis selleni, et Adobe otsustas selle arendamise 2020. aasta lõpuks peatada.

ekraanitõmmis