Kõige reljeefsema hinnangu on Reitelmanni teole seni andnud kahtlematult Ringhäälingunõukogu (RHN) esimees Rein Veidemann. „Tegemist oli sõnakasutamisega relvana. See oli relvastatud rünnak - ma ütleksin niimoodi lausa. Inimesi hävitav!" sõnas Veidemann möödunud reedel ETV saates Aktuaalne Kaamera.

Samal päeval oli Veidemann esitanud EKRE esimehele Martin Helmele ettepaneku kutsuda Reitelmann tagasi RHNi liikme kohalt. Helme nõustus Veidemanniga ja EKRE taandas Reitelmanni juba esmaspäeval, kuna tema tegevus olevat olnud vastuolus erakonna põhimõtetega. 

Solvatud, sildistatud ja alavääristamise katse üle elanud ajakirjanikuid kaaluvad siiani Reitlemanni vastu tsiviilõigusliku haigi esitamist kohtusse. Kas Veidemanni sõnadel võis aga tõsi taga olla, kas ja millal saab sõnast aga relv kriminaalõiguslikus mõttes - millised nõuded peavad olema täidetud, et sanktsioone saab kehtestada karistusseadustikus toodud normide alusel?

Jaan Ginteri sõnul ei kavatsenud RHN nõukogu esimees tõenäoliselt oma seisukohta väljendades õigusliku hinnangut anda - arvatavasti oli tegemist kujundliku ütlusega.