Leidis siis või mitte, tähelepanu väärib uudne taktika, mille abil teenuse käigushoidjad on otsustanud veebipiraatlust taltsutada.

Nad teevad seda nimelt mitte jõuvõtetega nagu piraatlusvastases võitluses üldiselt kombeks – ja mida nad on varasematel aastatel ka ise kasutanud –, vaid headusega.

Täpselt nii. Kes külastab Deezerit mõne mitteametliku äpi vahendusel, mis pakub tasuta konto õigusi ilma midagi maksmata, võib saada sõbraliku hoiatuskirja.

Deezeri turvameeskond hoiatab selles kirjas, et teab, et inimene ei kasuta teenuse ametlikku varianti, aga ei hakka teda takistama. Küll aga peaks inimene arvestama, et mitteametlik variant toob kaasa turvariske, mis võib kaasa tuua andmeröövi. "Vali konto, mis jääb sulle taskukohaseks, ilma et läheks sulle su privaatsust maksma," kõlab nende soovitus.

Deezeri käsi ei käi ilmselt üleliia hästi, sest teenuse käigushoidjad pole raatsinud viimasel ajal enam oma kasutajaskonna suurust avalikustada. See jääb hetkel eri hinnangute järgi 7–16 miljoni vahele.

Deezeri valikus on selle koduka väitel 56 miljonit muusikapala (Spotifyl on muide "ainult" 50 miljonit) ja tasuta konto kõrval on 6,99- ja 10,49-eurosed kuutasulised.

Hoiatuskiri võib välja näha selline:

ekraanitõmmis