„Antud lahendusega ei ole vaja enam ka toodete skaneerimiseks pulti võtta või veel enam tooteid kuskil kassas ise skaneerida. Ostleja saab poodi minnes võtta käru, panna enda ostukotid sinna sisse teha kärusse paigaldatud skaneerija abil kõik vajalikud ostud ning liikuda selle sama käruga auto juurde, et ostud peale laadida. Samuti jääb ostlejatele üks käsi vabaks, kuna pulti kaasas kanda pole vaja," selgitas StrongPointi Eesti haru juht Priit Peterson.

Petersoni sõnul on jaekauplejate juba toote vastu huvi üles näidanud, kuid on veel vara rääkida konkreetsetest lepetest mõne kindla poega.

Kärule on paigaldatud spetsiaalsed kaamerad ja kaal, et ostleja soovitud tooted võimalikult kiirelt ära tunda ning samuti on need mõeldud selleks, et keegi ei saaks tulla käru valveta jätmisel selle juurde pahatahtlikult enda tooteid skaneerima.

„Kõige huvitavam asi käru juures on ilmselt aga maksmine. Hetkel on suurem osa Eesti inimestest harjunud lahendusega, kus peale toodete valimist tuleb minna kassasse. Kas siis skaneerimiseks ja maksmiseks või ainult maksmiseks, kui kasutatud on skaneerimispulti. Antud käru toetab aga lahendust, kus ostleja saab endale teha poega seotud konto, kus peal on raha. Nii saab poes tooted välja valida, need kärru panna ja seejärel lihtsalt poest minema jalutada ja raha võetakse kontolt automaatselt maha. Soovi korral võib muidugi kasutada lahendust, kus maksmine toimub siiski kassas," rääkis Peterson.

Kuna kärru on sarnaselt iseteeninduskassadega paigaldatud kaalud, siis on võimalik poel kontrollida, et keegi skaneerimata tooteid poest kaasa ei võta.

Kärusid tuleb igapäevaselt laadida.