"Vaatamata globaalselt keerulistele aegadele oleme jätkuvalt pühendunud parema tuleviku loomisele uuendusliku tehnoloogiaga, et pakkuda tarbijatele positiivset ja sisukat kogemust," ütles eilsel esitlusel Huawei tarbijatoodete tegevjuht Richard Yu.

Tõsi on, et selle seadme südameks on uus ja võimas 5G võimekusega Kirin 9000 protsessor, kuid küsimus on, kauaks neid uuele seadmele jätkub. Yu viidatud globaalsed probleemid on toonud kaasa selle, et Lõuna-Korea Samsung ega Taiwani TSMC ei tohi alates septembrist enam selle protsessori komponente Huaweile tarnida. Kuid just need komponendid annavad sellele protsessorile võimu - kaheksatuumalise 5 nm 5G kiibistiku, milles on 15,3 miljonit transistorit ja mille sagedus on kuni 3,13 GHz. Mis saab siis, kui need komponendid otsa saavad?

Protsessoriga vähemalt samaväärselt võimas on Huawei Mate 40 Pro a selle Pro+ versiooni kaamera. Tunnustatuim mobiilikaamerate hindamise keskkond Dxomark.com on selle juba tunnistanud läbi aegade võimsaima skoori omanikuks.

Jätkuvas koostöös Leicaga valminud kaamerakomplekt ise on paigutatud sarnaselt eelmise mudeliga rõngakujulisse disaini. Sisaldab see kolme objektiivi - pea-, ülilainurk- ja teleobjektiivi ning kaugusandurit.

Pro+ mudelil on 50-megapiksline põhikaamera, 20-megapiksline ülilainurkkaamera ja 12-megapiksline 3x telefoto kaamera koos 10x optilise zoomiga.

Lainurkkaameral on teise põlvkonna ülilainurk Cine objektiiv. Pildikvaliteeti tõstab Full Pixel Octa PD autofookus tehnoloogia, mis korrigeerib lainurkpildi moonutusi näol, kehal ja jäsemetel. Lisaks kohandub see objektiiv paremini valgusküllaste aladega, nii et lainurkobjektiivi saab julgelt kasutada väga erinevates olukordades, kartmata, et inimesed näevad fotodel ebareaalsed või kummalised.

Esiküljel asuv Ultra Vision selfikaamera toetab sarnaselt põhikaameraga 4K-kvaliteediga filmimist ja annab kasutajatele võimaluse filmida kolmes erinevas vaateväljas lähivõttest kuni ülilaia vaateni. Lisaks on esikaameral ka aegluubis funktsioon.

Huawei loonud võimaluse uutes telefonides videomaterjali kohe ka töödelda. Funktsioon kannab nime Story Creator, mis lisab pildile kinematograafilisi efekte, lisada saab muusikat, videofiltreid ja muid efekte.

Heli salvestamiseks saab kasutada Bluetooth-seadmeid ning kaamerale on lisatud heli fokusseerimise (Audio Focus) ja suumimise (Audio Zoom) tehnoloogiad. Viimane võimaldab jäädvustada objektiivi suunas kostuva heli, mis tagab, et filmitav video heli on terav ja selge.

Seadme ekraan on 90 Hz kaadrivahetussagedusega - seega parem kui uus iPhone 12, kuid nõrgem kui viimane Samsung Note 20. Mate 40 Pro mudelil on 6,5-tolline ja Pro+ versioonil 6,5-tolline OLED-ekraan.

Mobiilil on kaks stereokõlarit. Vee- ja tolmukindluste näitajaks on IP68. Seadmete külgedel asuvad nii füüsilised kui ka virtuaalsed helitugevuse reguleerimisnupud. RAMi näitaja on Pro mudelil 8GB ja Pro+ mudelil 12 GB. Aku mahutuvus on võimas 4400 mAH ja laadija on koguni 65W (55w juhtmevabalt).

Kuna Google'i rakendused on Huawei mobiilidel jätkuvalt keelatud, siis esitles tootja eile ka oma kaardirakendust Petal Maps ja dokumendihaldurit Huawei Docs. Petali otsingurakenduse kaudu saab seadmesse lisada äppe, mida puuduolev Google Store sellele seadmele ei paku.

Mis puutub Eestis müügile tulekut, siis andis Huawei vägagi ebamäärase vastuse: „Vastavalt ülemaailmsele tootestrateegiale lansseeritakse Mate 40 Pro välisturgudel samm-sammult. Kui otsus on tehtud, saame infot jagada."

Väiksem telefon peaks maksma 1199 ja suurem 1399 eurot.