„Tegeleme asjaga seal, kus see on. Kui meil on probleem Tallinna koolis, siis teeme midagi seal Tallinna koolis, jätame kõik teised Eesti koolid rahule. See strateegia, mis praegu tundub hästi töötavat, on: testi, isoleeri ja jälgi," ütles Irja Lutsar täna riigikogus koroonaviirusega seotud teema arutelul.

Lutsar märkis, et koroonavastast vaktsiini enne järgmist aastat turule ei tule - seda ütlesid eelmisel nädalal ka kõik suured tootjad. Seetõttu on kõige tähtsam jälgida, et meie meditsiinisüsteem vastu peaks.

„See on kõige olulisem, et meil iga inimene, ükskõik kas mul on koroonaviirus või on mul mõni teine haigus, et kõik inimesed saaksid võrdselt meditsiiniravi. See peaks olema meie peaeesmärk," rääkis Lutsar.

Lutsar märkis, et praegustes oludes peab ka inimeste vaimsele tervisele mõtlema ja siia kuuluvad teatrid ja kontserdid - „need on suhteliselt ohutud, kui seal just kaasa ei laulda".

„Reisid - me peame arutama, kuidas me reisid saame teha ohutuks. Võib-olla soojal maal käimine või nägemine, mis maailmas toimub, annab inimesele positiivse emotsiooni," märkis ta.

Lutsar lisas, et lastel - üks asi, mida me koroonaviirusest teame - kulgeb see haigus kergelt. „See on nüüd üks kindel asi," sõnas ta.