Elisa andis möödunud nädalal ametile teada, et nende 4g ehk 2600 MHz võrku häiris Saue piirkonnas tundmatu väline signaal. TTJA spetsialistid käisid oma mõõtetehnikaga kohapeal olukorda uurimas, tuvastasid häiriva signaali ning lokaliseerisid probleemi allika.

Selgus, et häiringute põhjustajaks olid veoauto külge monteeritud juhtmevabad videokaamerad, mida kasutati autoga manööverdamise lihtsustamiseks.

TTJA suuniste kohaselt võttis kohalik remonditöökoda autol akuklemmid maha, videokaamerad lakkasid töötamast ja häire sai likvideeritud. Auto omanikku informeeriti, et sellised videokaamerad ei vasta nõuetele ning neid ei tohi Eestis kasutada.

Amet juhib avalikkuse tähelepanu, et kui soetada juhtmevabasid seadmeid, siis tasub üle kontrollida kas nende kasutamine on Eestis ilma sagedusloata üldse lubatud ning vajadusel saab konsulteerida ka TTJA spetsialistidega.

Sagedusloast vabastatud sidevahendite kasutamist reguleerib Eestis Majandus- ja Kommunikatsiooniministri 07.10.2011 määrus nr 96 „Raadiosageduste kasutamise tingimused ja tehnilised nõuded sagedusloast vabastatud raadioseadmetele"