Eesti Proviisorapteekide Liidu tegevjuhi Ly Rootslase sõnul täitusid esimese pooleteise nädalaga kõik vaktsineerimiseks mõeldud ajad.

„Uusi broneeringuid ei ole võimalik teha, sest tervishoiuteenuse osutajate vaktsiini kogused on planeeritud tänaseks eelregistreeritud inimestele," ütles Rootslane ja märkis, et apteekides vaktsineerimist viivad läbi tervishoiuteenuse osutajad, kes said vaktsiini selle puuduse tõttu vähem kui oldi algselt arvestatud.

Sel hooajal Eestisse jõudnud 153 000 gripivaktsiini doosist moodustas riiklik tellimus 9 000 doosi hooldekodude elanike vaktsineerimiseks, kaitseväele läks 5 000 doosi, haiglaapteekide kaudu said haiglad 27 490 doosi.

Ülejäänud 111 510 doosi liikus üldapteekidesse, kes müüsid selle omakorda edasi perearstidele, töötervishoiu arstidele ja apteekides vaktsineerimisteenust pakkuvate tervishoiuteenuse osutajatele.

Apteekides vaktsineerimise võimalus loodi 2018. aastal.

Gripivaktsiin on selleks aastaks otsas ka maaletoojate Tamro ja Magnum ladudest. Perearstide hinnangul on vaktsiinide jagamise süsteem Eestis läbipaistmatu.