Matt Pearson paistab olevat Austraalia vaste Ameerika tehnoloogiaguru Elon Muskile. Avalikkuse ees julgete ideedega ja rikka tehnoloogiaettevõtja kuvandit omav mees söandab lubada asju, millest teised ainult unistavad.

Kuna lendautode arendamisega tegelevad firmad pole selliseid sõidukeid suutnud siiski igapäevaelu osaks teha, tekib muidugi küsimus, et kuidas Pearson kõigist nii ette jõudis, et juba taevast vormel 1 lubab. Võistlus Airspeeder peaks esmakordselt aset leidma 2021. aastal.

Selgub, et tema ettevõte Alauda katsetab multikopteriteks (ingl multicopter) nimetatud õhusõidukitega juba mõnda aega ning sai hiljuti kodumaal riskikapitalistidelt (Jelix Ventures, Saltwater Capital) ka vajalikku lisarahastust.

Isejuhtivat prototüüpi sai näha mullusel Goodwoodi kiirusefestivalil ja tänavu olid plaanis inimjuhtidega katsed Mojave kõrbes Californias, aga koroonapandeemia sundis väidetavalt selle plaani seiskama.

Airspeederil hakkavad Pearsoni väitel võistlema täiselektrilised kaheksa mootoriga multikopterid, seda nii isejuhtival kujul kui ka inimpilootide käe all.

Sõidukite kiiruse ja kaalu suhe olla võrreldav reaktiivhävituslennukite omadega (mis tundub muskilikult lennukas, et mitte öelda ulmeline). Ja kokkupõrkeid aitavat vältida Alauda arendatav tehnoloogia, mis sarnanevat isejuhtivates autodes kasutatavatega.

Kopterid stardivad ja maanduvad vertikaalselt ja arendavad kiirusi kuni ligi 130 km/h. Praegu on välja lubatud kaks üritust – üks Mojave kõrbes ja teine Austraalias Coober Pedy linnas.