Päikesepaneelidega kaetud väljal kõnnib poolik mees. Nähtavad on ainult tema jalad, pea ja üks käsi. Ülejäänud osad mehe kehast on justkui küljest lõigatud ja selle asemel näeme väljal kasvavate taimede rohelust, kirjutab ajakiri Imeline Teadus.

Mees kannab seljas uusimat varianti justkui mingist muinasjutust pärit rõiva­tükist – see on nähtamatuks tegev mantel, mis võib isegi suurimad objektid justkui võluväel ära kaotada.

Tegelikult on keep siiski plastist ning selle valmistas oma ettevõttes Hyperstealth leidur Guy Cramer, kes on projekti kallal tööta­nud juba 2011. aastast saadik.

Nähtamatuks tegev materjal suunab valguskiired ümber nii, et selle taha peidetud või sellega kaetud objekt muutub nähtamatuks.

Materjali lihtsa täiendusega võib aga anda sellele ootamatu lisaboonuse, sest seda saab kasutada päikesepaneelidest mööduvate valguskiirte kogumiseks ja mitmekordistada sedasi paneelide tootlikkust.

Veel kuni sajandivahetuseni muutusid inime­sed ja esemed nähtamatuks muinasjuttudes ja ulmefilmides. Nähtamatus oli soovunelm, mis oli sama kättesaamatu kui ajamasin. Just umbes siis, kakskümmend aastat tagasi, kirjeldas Londoni Imperial College’i füüsik Sir John Brian Pendry materjali, mis suunab valguskiired objektist mööda seeläbi objekti varjates.

Loe ehtsast nähtamatusekeebist ja selle seosest energeetikaga oktoobri Imelisest Teadusest!