Iste kaalub alla 10 kg, võimaldab isteasendit padjakeste abil täpselt juhile (või kaardilugejale) sobivaks sättida, hoiab väga jõulistes kurvides reisijat paigal, on kaetud mittelibiseva materjaliga, sobib kokku nii-mitme-punkti-traksidega, kui soovi on, töötab koos õnnetuses kaela ja selgroogu päästva HANS-seadmega jpm…

eBay’st leiab aga 75 000 € maksvad vanad ja räbalad istmed, millede võimekus reisija turvalisus tagada on pehmelt öeldes küsitav. Kuid nagu selliste asjade puhul ikka, käib istmetega kaasa ajalooline lugu ning tegu on loomulikult kollektsionääride jaoks hindamatu varandusega.

Nimelt ehitas Chevrolet 1950ndate alguses viis kahekohalise kabrioleti prototüüpi. Neist esimeseks peetakse 3,85-liitrise ridakuuega valget mudelit, mida esitleti New Yorgis aastal 1953. Just sellest prototüübist kasvas välja Chevrolet Corvette ning nagu lugeja nüüdseks tõenäoliselt järeldanud on, pärinevad need räbaldunud istmed just sellest konkreetsest autost.

Niisiis, kui rahakotirauad ei püsi ka jõuga koos ning ideaalgaraaži lebonurk vajab täiendust, mille juurde rääkida vinge lugu autoajaloost – esimese “Kreveti” istmed saab endale soetada siit.