Hiina tehnoloogiagigandil Huaweil ei ole USA-Hiina suhete tõttu just parimad ajad ja mitmeski valdkonnas on tulnud tal tublisti tagasi tõmbuda - millest on kahju -, ent tema igapäevaseks kasutamiseks mõeldud nutikellad lähevad järjest paremaks ning uusim esindaja Huawei Watch GT 2 Pro on heaks sellekohaseks näiteks.

Kella puhul on välimuse kõrval kõige olulisem kahtlematult selle ekraan - seda vaatame me kõige sagedamini ning kuvatav peab olema hetkega selgelt ja arusaadavalt nähtav. Safiirkattega ekraan selle Huawei nutikella suurim tugevus.

1,39-tollise diameetriga klassikaline ringikujuline puutetundlik sihverplaat on niisiis kaetud safiiriga, mis peaks selle muutma kriimustuste suhtes eriti vastupidavaks. Kasutatud on AMOLED tehnoloogiat ning selle kuva on HD-kvaliteedis (reso 454x454).

Olen aastate jooksul oma randmel kandnud Garmineid, Fitbit'e, Samsunge ja kõiksuguseid muid randmeseadmeid ja pean tunnistama, et Huawei kellade ekraanid lihtsalt on kõige erksamad ja randepöördele kõige paremini reageerivamad - kokkuvõttes kiiremini ja hõlpsamalt vaadatavad. Selles mõttes hea töö hiinlastelt.

Veel parem on nende töö kellade akude kallal. Ma tõesti ei tea, kas asi on nende endi toodetud kellaprotsessorites (antu juhul Kirin A1 + STL4R9) või eriti hästi optimeeritud GPSi kasutamises, aga kuidagi on saavutatud olukord, kus Huawei nutikellade aku peab muretult vastu kaks nädalat. See on suhteliselt uskumatu tulemus, kui võrrelda näiteks Samsungi 1-3 ööpäevaga.

Selle mudeli puhul toimus aga veel üks oluline akuga seotud areng. Kui kõik teised nutikellade tootjad pole suutnud kuidagi kokku leppida, kuidas akusid laadida ja igaüks on selleks välja mõelnud mingi isepäise viisi, siis Huawei on lõpuks ometi teinud kella laaditavaks kõige tavalisema juhtmevaba standardiga.

Pole vaja enam spetsiifilisi kaableid, ainult oma tootja kellale sobivat magnetalust - laadi mis iganes juhtmevabal plaadil või ka mobiiltelefonidega, mis seda võimaldavad. Väga hea.

Riistvara osas tasub veel ära märkida, selles seadmes on ka 4GB mälu, et kella muusikat laadida ja seda sportimise ajal juhtmevabadest kõrvaklappidest või kella enda kõlarist kuulata.

Andurite kogus on ka pirakas: kiirendusmõõtur, güroskoop, geomagnetiline andur, optiline pulsiandur (see mõõdab nüüd tõesti pulssi paremini kui nii mõnigi eelkäija), ümbritseva valguse andur, õhurõhu andur, mahtuvuslik andur. Veekindel on ta ka - 5ATM - ning töötemperatuuride lubatud vahemik on -20 kuni +40.

Ühendada saab seda kella nii Androidi kui iOS'i telefonidega. Selleks tuleb tuleb kella installida Huawei äpp nimega „Tervis" ja selle bil kell ära siduda. Rakenduses tuleb eraldi ära märkida rakendused, mille teavitusi soovitakse kella saada. Mõnel juhul tuleb telefoni laadida ka rakendus Huawei Mobile Services, mille uusim versioon paraku osade Samsungi telefonides ei taha hästi töötada ja nii tuleb mõni vanem .apk laiendiga installifail otsida internetist.

Kellal on ka mikrofon, et saaks telefoni taskust võtmata kõnesid pidada.

Tarkvara osas ma liiga rõõmus ei ole. Tõsi on, et kellas saab mõõtma panna enam kui 100 erinevat spordiala, aga enamuse puhul on saadavaks kasulikuks infoks vaid kulutatud aeg, pulsisagedus ja põletatud kalorid. Põhialad - nagu jooks, jalgrattasõit ja nüüd ka golf - puhul annab kell infot siiski rohkem, jooksu puhul näiteks sammude pikkuse. Aga jah - kus on tenniselöökide või sõudetõmmete arv, Huawei?

Rahul ei saa olla ka sellega, et Huawei nutikelladesse pole kasutajatel võimalik paigaldada ise mitte ühtegi programmi - olgu siis Endomondot või kaardilahendust. Vahetada saab vaid kella sihverplaate ja neid on tõesti palju. Uudsena on sellel kellal olemas matkajatele hea lahendus, mis aitab GPS-i abil tagasi jõuda alguspunkti - juhuks, kui keegi eksima peaks.

Üks soovitus ka: saadaval on nii lehmanahast kui silikoonist kellarihmaga versioonid. Sportijatel tuleks eelistada kindlasti viimast, kuna esiteks ei kannata nahast rihm eriti niiskust ja teiseks kipub see näiteks rattaga sõites liiga randme peale vajuma ja nii ei mõõdeta pulssi enam eriti täpselt.

Muud funktsionaalsuses on teada-tuntud varasemast: ilmateade, vere hapnikusisaldus, stress, pulss jne.

Kella hind jääb alla 300 euro ja on mobiilioperaatorite poodides saadaval. Ostusoovitus, kuna näeb välja soliidne ja ühtlasi hea igapäevase liikumise ning tervise mõõtja.