Inimkond võib pärineda Aafrikast, aga enam kui pooled meist elavad neil päevil ca 8000-kilomeetrise diameetriga ringis Aasias.

Ülaltoodud pildil kujutatud ringi nimetakse Valeriepieris'e ringiks, kuna selle huvitava infokillu avastas sotsiaalmeediasaidi Reddit samanimeline kasutaja, kes tutvustas oma leidu 2013. aastal.

Valeriepieris on tegelikult Texase osariigist pärinev ameeriklane Ken Myers, kelle töö on inglise keele õpetamine neile, kelle jaoks see on võõrkeel. Ta hakkas Aasia tihedale rahvastikutihedusele mõtlema esmakordselt siis, kui Filipiinide pealinna Manila'sse elama ja töötama kolis.

Algupärast Valeriepieris'e ringi kontrollis ja kohendas 2015. aastal Singapuris elav majandusprofessor Danny Quah. Ring on tema variandis veidi pisem ja jätab suurema osa Jaapanist välja.

Quah järeldab oma arvutuste põhjal, et 2015. aastal elas pool maailma rahvastikust Myanmari (Birma) linnast Mong Khet kuni 3300 kilomeetri raadiuses.

Valeriepieris'e ringist kolmandiku hõlmab ookean ja ringi mahuvad veel nt osa Siberist ja Mongooliast, mis on maailma kõige hõredamalt asustatud riik. See muudab ringi jääva asustustiheduse veel eriti märkimisväärseks.