Telefonide müügiedetabelid paljastavad, et Telia müüb Eesti mobiilioperaatoritest kaugelt enim kalleid Apple'i iPhone'isid.

Firma leidis nipi, kuidas iPhone'i-müüki veelgi turgutada: pakkuda lisaks kasutatud aparaate. Sellest võidab ka ostja, kes saab "teise ringi" iPhone'i teadmisega, et selle töökindlust on kontrollitud ja isegi garantii on olemas.

“Seadmeid kontrollitakse eelnevalt põhjalikult. Enne müügiletoomist veendume, et see on väga heas töökorras ning tagatud on ka esteetiline välimus,” selgitab Telia Eesti kaubamüügi ja finantseerimise valdkonna juhi Marge Kaljund.

Tulevikus plaanib Telia pakkuda ka laia valikut teiste tootjate telefone, mis eelnevalt kasutatud ja enne müügiletoomist üle kontrollitud. Kasutatud iPhone'id jõuavad Telia sortimenti aga millalgi tänavu.

"Teise ringi" iPhone on keskkonnasõbralikum kui uus, sest ära jäävad tootmiseks ja transportimiseks kuluvad energia ja materjalid. Näiteks taaskasutatud iPhone 8 arvelt saab Telia hinnangul säästa 57 kilo CO2 tekkimist, mille emissioonidest ligemale 80% tekib just tootmise tõttu.

Taaskasutatud iPhone-nutitelefone on võimalik Telia tootevalikust leida hiljemalt aasta lõpus. Garantii erakliendile on 24 kuud. Kõik müüki jõudvad seadmed läbivad põhjaliku visuaalse ja tehnilise kontrolli oma ala spetsialistide poolt, et tagada hea välimus ja töökindlus.