Opsüsteeme on vaja uuendada, selge see. Uued võimalused, seniavastatud vigade parandamine... Võib aga juhtuda, et opsüsteemi uus väljalase teeb mitte enam n-ö esimeses noorused seadmed aeglasemaks.

Kas nii on ka iPhone-telefone ja seitsmenda põlvkonna iPod Touchi jooksutava iOS 14-ga? See sobib töötama kuni viis aastat tagasi ilmunud iPhone'idel ehk alates mudelitest 6s ja 6s Plus. Kas nii vanad seadmed suudavad iOS 14-ga sama kenasti toime tulla kui uuemad?

Ülaloleva video tootnud iAppleBytes kontrollis asja ning teatab, et kõik on hästi. Nende hinnangul on iOS 14 mitte ainult igati kõlbulik iPhone 6s'il lippama, vaid muudab kasutajakogemuse isegi senisest veidi paremaks. Äpid toimivad ja avanevad kiiremini kui enne iOS 14 paigaldamist. (6s'i peal testisid nad viit viimast iOS-i suurt väljalaset ehk 10, 11, 12, 13 ja 14).

Seda kinnitavad veel benchmark'id ehk jõudlustestid, mis näitavad ka, et vähemalt mudelil iPhone 6 on iOS 10 halvim valik, kui jooksutada sellel väljalaskeid 10-14.

Seega võib eeldada, et kui su mitte-enam-päris-uuel iPhone'il midagi viga pole või mingit ootamatut jama ei teki, siis peaks iOS 14 sellele kenasti sobituma.

iOS 14 ilmus 16. septembril ning levib Apple'i kasutajate seas kiiresti. Mixpanel'i andmetel laadis selle esimese nädala jooksul alla 27% opsüsteemi üldse toetavatest seadmetest. Eelkäija iOS 13 saavutas esimese nädala jooksul "vaid" 20%-lise leviku ühilduvatele seadmetele.