Ja see pole lihtsalt üks tüütu viga, vaid muudab iOS 14 ühe kasulikema uuenduse hoobilt poolkasutuks!

Jutt käib iPhone'i kasutaja võimalusest endale vaikimisi e-posti rakendus või brauser valida, millega süsteem edaspidi arvestaks ja mida avaks, kui mingis keskkonnas pakutakse võimalust e-kirja saata või mingile veebilehele edasi liikuda.

Androidi nutiseadmetel on vaikimisi rakenduste määramine juba aastaid tavaline asi, aga kuna Apple armastab kasutajaid oma ökosüsteemi vangis hoida, siis iPhone seda elementaarsena näivat võimalust seni ei pakkunud. Äkki valivad veel Apple'i kraami asemel mingi võõra rakenduse, näiteks Chrome'i!

iOS 14 lisas lõpuks vaikimisi brauseri või e-posti kliendi valimise võimaluse, aga kasutajad kurdavad veebis, et mingi kummaline viga muudab selle kehtetuks iga kord, kui iPhone'i taaskäivitada (restart). Kui telefon uuesti käivitada, on vaikimisi brauser taas Apple'i Safari ja e-posti klient Apple'i Mail.

Hetkel pole selle lahendamiseks mingit tarkvarauuendust. Püüdke mitte oma iOS 14-ga iPhone'i taaskäivitada või harjuge vaikimisi rakenduste korduva määramisega.

[LISATUD 25. SEPTEMBRIL] Apple väljastas tarkvarauuenduse, mis selle vea parandab. Õigupoolest on neid kaks – iOS 14.0.1 ja iPad-tahvlite jaoks iPadOS 14.0.1. Alla tuleb laadida 17 MB jagu faile.