NASA ja rahvusvaheline eksperdirühm Solar Cycle 25 Prediction Panel teatasid, et Päikese aktiivsuse miinimum oli tegelikult ära juba detsembris 2019, ent kuna Päike on nii muutlik, oodati uue tsükli alguse väljakuulutamisega kuid.

Teadlased ennustavad, et Päikese aktiivsus tõuseb nüüd viis aastat järjest ja jõuab järgmise maksimumini 2025. aasta juulis.

Teadlased uurivad päikesetsükli käigu tuvastamiseks peamiselt päikeseplekke - tumedad laigud Päikesel on sageli seotud hiiglaslike plahvatuste algusega, mis paiskavad kosmosesse valgust, energiat ja mateeriat.

NASA helofüüsika osakonna päikeseteadlane Lika Guhathakurta ütles, et päikese aktiivsus ei peatu kunagi, vaid muutub pendli kiikumise kujul.

Teadlased jälgivad nüüd tähelepanelikult kosmoseilma muudatusi ning uurivad nende mõju kosmoseaparaatidele ja astronautidele - eelkõige kosmosekiirguse kasvu.

NASA teatas, et päikese mõju meie igapäevaelule on reaalne ja on olemas ning sellel on mõju ka Maal asuvale tehnikale. Arvatakse, et Päikese aktiivsus vaheldus 11-aastaste tsüklitega.