16. septembril saab tasuta parkida kõikides Tallinna linna avalikes parkimistsoonides, Ühisteenused AS-i, Europarki ja Barkingi parklates. Päeva eesmärk on reklaamida mugavat parkimisäppi Barking.

Tasuta parkimiseks laadi alla Barking-äpp, registreeru kasutajaks ja sisesta makseviis. Parkimisel tuleb kontolt anda küll parkimistasu, aga see tagastatakse kahe päeva jooksul.

Barking'i abil piisab parkimiseks kolmest klikist: esimesega kinnitad etteantud parkimistsooni, teisega parkimise, kolmandaga lõpetad parkimise.

Barkingu eesmärk on laieneda jõudsalt Eestis, Leedus, Poolas, Saksamaal ja Soomes. Kasvupidurina näeb tegevjuht Kustas Kõiv inimharjumuste aeglast muutumist. “Eesti esimene iseteeninduskassa avati 2009. aastal. Kümnend on möödunud, aga pooled ostlevad endiselt tavakassas, kus läheb kauem. Nii lihtsalt ollakse harjunud.

Samamoodi on parkimisäris, 40% klientidest pargivad SMSi abil. See on tüütu: esmalt tuleb otsida tsooni märki, vahel sisestatakse vale tsoon, vahel unustatakse sõiduk parkima ja makstakse rohkem, aga nii ollakse harjunud. Töötame muutuse nimel, aga see võtab aega,” ütles ta.

2015. aastal tegevust alustanud autopesu- ja parkimisäpil Barking on praeguseks üle 90 000 kasutaja. Ettevõttest klient saab Barkinguga tasutud parkimistelt käibemaksu tagasi.