Viimased nädalad on toonud mitmeid näiteid selle kohta, kuidas ettevõtted ja organisatsioonid on koroonaviiruse tuvastamisel toiminud.

TransferWise saatis näiteks otsejoones ja määramata ajaks kodukontorisse kõik oma sajad töötajad, kui augusti viimasel päeval kahelt ootajal viirusetest positiivse vastuse andis. Jalgpalliklubi Nõmme Kalju seitsmel mängijal avastati samuti samal päeval koroonaviirus, kuid nii nemad kui võistkonnaga kontaktis olnud mängijate, treenerite, abipersonali ja klubi töötajad saadeti isolatsiooni kaheks nädalaks. Tallinna koolid saadetakse alates tänasest osalisele kaugõppele aga vaatamata sellele, et ühelgi õpilasel ega õpetajal pole viirust tuvastatud ning asjatundjad pole sellisel poolikul lahendusel suutnud tuvastada absoluutselt mingisugust mõtet peale koolirahu rikkumise ja koolitoidu jagamise probleemide.

Milline on täna aga terviseameti ametlik soovitus – mida teha, kui kollektiivis on keegi haigestunud? Ameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Hanna Sepp andis Fortele väga selged suunised tööandjatele jagamiseks.

Esimene raudreegel on, et haigestunud töötaja peab koheselt koju minema.