18. sajandi hurmur Giacomo Casanova tavatses läbi käia kuninglike isikute ja filosoofidega, võrgutas aadlidaame oma sarmiga ning mängis kaardimängus maha varandusi. Pidurdamatul seiklejal oli ka palju vaenlasi, vahendab ajakiri Imeline Ajalugu.

Casanova pani oma mainele aluse juba 16aastasena. Ta oli siis armunud sama vanasse tüdrukusse Angelasse, kes elas koos rikka krahviga Veneetsias. Majas elasid ka kaks õde, 16aastane Nanetta ja tema aasta noorem õde Martina.

Noor Giacomo palus õdedel armastatud Angelale anda üle armastuskirja.

Kui Angela ta tagasi lükkas, pakkusid õed noorele mehele tema õnnetus armastuses lohutust. Kui nad olid koos tühjendanud kaks pudelit veini, muutus meeleolu ülevamaks ja Casanova lõpetas kahe õega voodis. Pimedus saabus ja peagi ei teadnud ta, millise õega ta armatses.

Nii leidis aset Casanova seksuaalne debüüt, vähemasti kui uskuda detailset kirjeldust, mille ta esitas palju aastaid hiljem kirjutatud memuaarides.

Teine veider armuepisood leidis aset, kui Casanova oli 28aastane. Ta oli lubanud abielluda ühe 14aastase tüdrukuga, kes pidi elama kloostris seni, kuni saab 18aastaseks. Casanova pidas noore tütarlapsega kontakti ühe nunna kaudu. Lõpuks sai ka sellest nunnast Casanova armuke.

See polnud siiski esimene kord, mil nunn oma kasinusvannet rikkus. Ta viis Casanova endaga kaasa oma teise armukese majja. Pärast seda, kui nad olid seksinud, ütles nunn, et majaomanik oli neid vaadanud magamistoa seinas oleva augu kaudu.

Oma memuaarides nentis Casanova uhkelt, et armuke, kes oli neid piilunud, oli silmapaistev Prantsuse saadik musjöö Bernis, kellest hiljem sai kardinal.

Kokku oli Casanoval ta enda andmeil 40 aasta jooksul 116 sekspartnerit. Vallutuste hulgas olid naised igas vanuses ja igast sotsiaalsest klassist.

Loe kuulsa võrgutaja Casanova armuseiklustest lähemalt septembrikuu Imelisest Ajaloost!