Digifotonduse uueks suurusrekordiks on kujunenud 3200 megapikslised pildid. Need on nii jurakad, et kui tahaks ühtainsat täissuuruses ekraanile kuvada, oleks selleks vaja ühendada 378 ultrakõrglahutus-resolutsiooniga (4K UHD) televiisorit.

Kuna selline võrdlus võib väheütlevaks jääda, siis toon teise. Piksleid on nii palju, et pildil oleks nähtav umbes 24,1 kilomeetri kaugusel asuv golfipall.

Kaamera on 189 sensori – täpsemalt CCD ehk laengsidestusseadise – toel nii tundlik, et märkab ka objekte, mis on sada miljonit korda tuhmimad kui need, mida inimsilm tabada suudaks. Iga CCD annab omalt poolt 16 MP.

Kirjeldatud pildid valmivad hetkel SLAC National Accelerator Laboratory nimelises teadusasutuses, mida hoiab käigus mainekas Stanfordi ülikool. Eesti keeles võiks seda nimetada vast USA riiklikuks kiirenduslaboriks.

Fotosid tootev maailma uus suurim digikaamera saab Tšiilisse loodava Vera C. Rubini nimelise observatooriumi tähtsaks osaks. Too hakkab uurima tumeenergiat ja -ainet.

3200 MP fotode vorpimine pole siiski muidugi eesmärk omaette, vaid esimese tähtsa testi tulemus, mida sensorid läbisid. Kaamera kui terviku lõplik testimine algab plaani järgi järgmise aasta keskel.