Värsked üksikasjalikud uuringud Inglismaal, Hispaanias, Itaalias ja Šveitsis kinnitavad, et koroonaviiruse tõttu surevad kõige sagedamini vanemad inimesed ja mehed, kirjutab ERR Novaator.

Tuhandest alla 50-aastasest koroonaviirusega nakatunust ei sure peaaegu ükski, vahendab Nature. Samast hulgast viiekümnendates eluaastates ja varastes kuuekümnendates inimestest sureb aga umbes viis inimest, tõenäolisemalt mehed.

Eluaastate kogunedes tõuseb risk järsult: tuhandest 75-aastasest või vanemast nakatunust sureb umbes 116 inimest, selgub värsketest uuringutest.

Ehkki vanuse ja suremusriski vaheline seos paistis silma juba pandeemia alguspäevil, näitavad Hispaania, Inglismaa, Itaalia ja Šveitsi linna Genfi elanike antikehade esinemuse kohta tehtud värsked uuringud täpselt ära, kui suur risk erinevas vanuses inimesi varitseb.

Darthmouthi ülikooli majandusteadlase Andrew Levini sõnul ei ohusta koroonaviirus ainult eakaid, vaid ka 55–75-aastaseid inimesi. Ta lisab, et risk koroonaviiruse tõttu surra on 60-aastase jaoks 50 korda tõenäolisem kui oht hukkuda autoroolis.