Algne BlackBerry-seadmete tootja oli Kanada firma Research in Motion, mille uus nimi on BlackBerry Limited ning mis toodab praegu äri- ja asjade interneti tarkvara.

Füüsilisele klaviatuurile truuks jäämine eristas BlackBerry telefone enamikust konkurentidest, aga sest ei piisanud Apple'i ja Samsungi poolt domineeritud uuel digiajastul tegijaks jäämiseks.

Küll osutus kaubamärk piisavalt elujõuliseks, et kaks korda rahvusvahelisele turule naasta. Esimene kord Hiina firma TCL vahendusel, mis küll BlackBerryst loobub, kui nende litsents kolme päeva pärast (31. augustil 2020) lõpeb. Teine kord aga tänu USA idufirmale OnwardMobility, mis blackberryndusega vapralt jätkab.

OnwardMobility lubab järgmise BlackBerry telefoni müügile tuua 2021. a esimeses pooles, seda nii Euroopas kui Põhja Ameerikas, nii füüsilise klaviatuuri kui ka 5G toega.

Kesksel kohal on turvalisus, nii et ärikasutajad on endiselt sihtrühm. Opsüsteem on Android. Tootmispoolega tegeleb Hiina firma FIH Mobile Limited, mis mäletatavasti 2016. aastal Microsofti nuputelefoni-äri ära ostis.

HV.ee osutusel pakuvad BlackBerry telefone veel ka Eesti edasimüüjad, kõige odavam on 2015. aasta lõpus ilmunud mudel Priv, mis maksab 320,32 eurot.

(Kui rahvusvahelise turu asemel Aasiat vaadelda, siis pole BlackBerry kaubamärk eal varjusurma vajunudki. Indoneesias kasutab seda ettevõte BB Merah Putih, Indias ja mujalgi Lõuna-Aasias seevastu Optiemus Infracom.)