Kuidas HOIA äpil on esimesel ööpäeval läinud?

Täitsa kenasti. Meil on Androidi üle 13 000 allalaadimise. iPhone'i puhul me ei tea, sest andmeid ei ole avaldatud, aga näeme, et oleme teist päeva järjest kõige populaarsem äpp Eestis.

Milline kasutajate tagasiside siiamaani on olnud - nii näiteks Google Play poes kui TEHIKule otse laekunud info põhjal?

Otse on pigem tulnud küsimusi mõnes aspektis. Aga Play Store'i poes on neid, kes on väga rahul, ja peamine mure on kasutajatel see, et nad ei saa äpis sees keelt vahetada. Kuna Androidid on väga lai valik operatsioonisüsteemi keeli, siis me tegime keelevaliku sõltuvalt sellest, milline on kasutaja valitud operatsioonisüsteemi keel. Kui on telefoni keel on eesti, on ka äpp eesti keeles, kui on inglise keeles, siis on ka äpp inglise keeles.

Samas on arvestatav hulk inimesi, kes tahavad, et neil oleks operatsioonisüsteem inglise keeles ja äpp eesti keeles. Järgmise nädala põhiliseks prioriteediks ongi keelevalik ära teha Androidis.

Äpp on nüüd juba enam kui ööpäeva olnud rahva seas reaalses kasutuses - kas olete selle käigus tuvastanud ka ise märke vajaduste kohta midagi kohendada või muuta?

Midagi tõsist ei ole. Nagu ikka - kui tulevad uued kasutajad peale, siis nad juhivad tähelepanu, kuidas mõnes kohas võiks olla keel parem. Peamiselt ongi tulnud keelelised parandused - küsimärk ära võtta ja üks täht juurde panna. Selline on peamine tagasiside.

Kas teie saate teada ka seda, kui nüüd rakendus - anonüümselt loomulikult - on saatnud välja mõnele inimese märguande selle kohta, et ta on lähikontaktis olnud?

Hetkel me veel seda teha ei saa, kuna praeguseks ei ole ühtegi nakkust rakendusele kinnitatud.

Aga seda, millist anonüümset statistikat me saame koguda, eks me hakkamegi sellele nüüd peale vaatama.

Aga jah, ühtegi nakatunu võtit pole laaditud ja seega ei ole keegi saanud ka teadet lähikontakti kohta.

Kuidas te algust kokkuvõttes hindate?

Meie oleme rõõmsad. Iga kasutaja loeb ja see on esimene sellelaadne laiatarbeäpp Eestis. Nii et me oleme rahul.

Äpp tehti platvormile, mida plaanivad kasutama hakata või juba kasutavad ka lähiriigid. Kas teoreetiliselt on võimalik, et palju näiteks Lätis reisimas käivad eestlased saavad märguandeid ka siis, kui on olnud lähikontaktis sealsete koroonahaigetega?

Jah, see on täiesti kindlasti võimalik. See ongi üks meie järgmistest fookustest. On olemas juba Euroopa Liidu ülene projekt, mis selle koosvõime peaks tagama. Tehnilistes detailides me leppisime juba suve jooksul kokku, nüüd algab lähinädalatel praktiline töö, et seda juurutama hakata.

Läti oli üks esimesi riike maailmas, kes juba juunis oma koroonaäpiga välja tulid. Soome ei ole veel välja tulnud - nad on rääkinud 28. augustist, aga see võib olla lükkub septembrisse.