Tähtaegu pikendati kuni 18. augustini. Sel päeval tervisetõendid ja teooriaeksamid, millele pikendus anti, aeguvad. Kui tervisetõendi kehtivus lõppeb, siis peatub ka juhtumisõigus ning sõidukit juhtida ei tohi, kirjutab Accelerista.com.

Tervisetõendi kehtivuse uuendamiseks tuleb eelnevalt täita tervisedeklaratsioon patsiendiportaalis ning seejärel pöörduda tervisekontrolli. Kõige lihtsam on oma tervist kontrollida perearsti juures.

E-tervisetõendi väljastamisel jõuab see automaatselt liiklusregistrisse ja uue tervisetõendi esitamiseks ei pea Maanteeameti teenindusbürood külastama ega ka juhtimisõigus ei peatu.

18. augustil lõppeb 14 576 tervisetõendi kehtivus. Tervistõendi kehtivust saab kontrollida oma perearstilt või Maanteeameti e-teeninduses. E-teeninduses tervisetõendi kehtivuse kontrollimiseks tuleb sisse logida.

Kui aeguma hakkab teooriaeksami kehtivus, siis tuleb enne 17. augustit registreerida end sõidueksamile. Kui juhikandidaat ei ole seda teinud, tuleb tal hiljem teha uus teoorieksam.

Teooriaeksam kehtib ka siis, kui registreeritud sõidueksam toimub pärast 18. augustit.

Oluline on teada, et kui soovitakse sõidueksami aega muuta peale 18. augustit, siis uuesti sõidueksamile registreerimise hetkel kontrollitakse taustal teooriaeksami kehtivust.

Kui teooriaeksamist on sel hetkel möödas rohkem kui 12 kuud, tuleb end uuesti teooriaeksamile registreerida.