„Tore on mõelda, et sain oma kätega luua midagi huvitavat noorte jaoks, täiendades samal ajal oma oskusi modelleerimisprogrammis Blender,“ ütles kujundaja erialaõpet läbiv küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskuse ajateenija reamees Villem Aas.

"Minecraft" on üks maailma populaarsemaid videomänge, mida mängib igakuiselt kokku üle 125 miljoni inimese. Eestlastest "Minecrafti" mängijate kogukond on hinnanguliselt suurusjärgus kuni 10 000 inimest, kelle hulgas on nii alles kooli läinud noori kui ka 40-aastaseid.

„Lisaks sõdurioskusteks vajalikule taktikaõppele on strateegilise kommunikatsiooni keskuse ajateenijate väljaõppes ka meedia-moodul. Ajateenijad koostavad Sõdurilehe videolugusid, ajalehti ka võtavad ette mitmeid kujundusprojekte,“ ütles kursuse ülem nooremleitnant Karl Alfred Baumeister.

„Põimime ajateenijate erialaõppes kursuslaste huvid, luues sealjuures uut väärtust, et kõnetada ka tulevasi ajateenijaid. Soovime noortes kaitsevaldkonna vastu mängulise tegevuse kaudu huvi äratada.“

Ajateenija kujundatud "Minecrafti" skin'nide ehk kostüümide hulgas on valida:

  • maaväelaste suvine, talvine ja missioonidel kasutatav laiguline vorm
  • ajateenijate spordiriietuse komplektid
  • mereväe pidulik või laevavorm
  • kaitseliidu noorkotkaste või kodutütarde riietus


Kanda saab ka reamehe, kaprali ja nooremseersandi või mereväe vanemmadruse auastet.

Küberväejuhatuse strateegilise kommunikatsiooni keskus koolitab kaitseväe reservüksuste jaoks fotograafe, videooperaatoreid, kujundajaid, reportereid ja otseteavitusmeeskondi.

Ajateenistuse vältel omandatavad teadmised ja oskused tulevad kasuks noortele, kes otsustavad siduda oma tulevase karjääri ajakirjanduse, suhtekorralduse, kommunikatsiooni, reklaami, turunduse, fotograafia või filminduse erialaga.