See, et telefon on üks räpane ese, pole enam ammu uudis. Enamik nakkushaigusi jõuab inimese organismi (silmade ja suu kaudu) peopesadelt ja näppudelt, mida kasutame päev läbi ka telefoni näppimiseks. Nii et kui sa kardad haigestuda ja mõtled, et kuidas enda ümber puhtust luua, siis pese käsi ja hoia puhas ka telefon.

Aga mis siis, kui see osutub liiga raskeks, sest sa oled laisk ja pole harjunud käsi pesema, isegi peale peopessa köhimist või aevastamist? Appi tõttab, muidugi, moodne tehnoloogia. Kõnealusel juhul ITFIT-i uudistoote näol, millest laiemalt pole veel kuulda olnud.

Juhtmeta laadijal, mis näeb välja nagu üks üsna tavaline plastkarp, kuid mis hävitab sellesse pistetud esemetelt ultraviolettkiirte abil baktereid ja viiruseid, pole isegi veel kõlavat nime.

Samsungi hongkonglastele suunatud tootelehel kannab vidin lihtsalt kirjeldust "UV Sterilizer With Wireless Charging" (ee UV-steriliseerija koos juhtmeta laadijaga"). Jääme huviga ootama, milline lühike ja kõlav nimi leitakse sellele veebiavarustes. Steril-charger? UV-charger?

Tootja foto

Kasutamine on lihtne. Pistad karpi mahtuva eseme sinna, ühendad selle laadijaga ja vajutad nupule. Tööle hakkavad 10-vatise võimsusega Qi-laadija ja UV-lamp.

Tootekirjelduses on lubadus, et see tapab kümne minutiga "kuni 99% bakteritest". Tootja ei kinnita, et see tingimata just SARS-CoV-2-koroonaviirust hävitab, aga hiljutise teadusuuringu põhjal on UV-lambid selleks täiesti võimelised. Ja kuna telefon on räpane asi nagunii, siis miks mitte seda aeg-ajalt karpi puhastusele saata.

Hongkongis ei paista Samsung vidinat veel müüvat, küll aga olla see Engadgeti osutusel saadaval Tais, kus see maksab 1590 baati ehk umbes 42,9 eurot.

Sarnaseid aparaate on müügile toonud juba ka teised, näiteks USA-s brändidelt nagu Mophie ja InvisibleShield. Saame näha, kas sellest kujuneb uus hitt-mobiiliaksessuaar.

Tootja foto

[HILJEM LISATUD] Samsungi esindaja vastas Forte küsimusele, et kas see toode võiks ka Eestis müügile jõuda: "Töötame hetkel selle nimel, et toode ka Baltikumis müügile tuua ja loodame seda enda esinduspoodides pakkuma hakata juba lähinädalatel."