Üritus on vähemalt kolmes mõttes eriline.

Esiteks

näeme OnePlusi uut soodustelefoni, mille saabumise kohta veebis juba mõnda aega kõmutatakse ja mida tootja on seni kutsunud nimega Nord.

OnePlus kogus oma esimeste telefonidega tuntust, pakkudes sõbraliku hinnaga tehnilist võimekust, mis astus kaks korda kallimatele tipptelefonidele kandadele. Edasised mudelid olid aga üha kallimad. Nord on fännide poolt oodatud tagasipöördumine eriti hea hinna-kvaliteedi suhte juurde.

Tegelik hind pole veel teada, nii et võib oodata ka üllatust halvas mõttes.

Nordi välimus ja tehnilised näitajad on veel samuti saladuskatte all, aga oodata võiks midagi sellist:

* 6,55-tolline ekraan, Super AMOLED, 90 Hz värskendussagedus

* 5G toega Snapdragon 765G kiip

* 6 GB töömälu, 128 GB failiruumi

* tripelt-põhikaamera (64 MP põhi- ja 16 MP ülilainurk-sensor, lisaks 2 MP sügavussensor või makrovõte)

* topelt-esikaamera (32 MP põhi- ja 8 MP lainurk-sensor)

* 4300 mAh aku, 30 W kiirlaadimine

[HILJEM LISATUD] Nordi hind on 399 või 499 eurot, vastavalt 8 GB töömälu ja 128 GB failiruumi või 12 ja 256 eest.

Enamik põhinäitajatest ongi need või sarnased, mis paar lõiku ülalpool ennustatud. Ekraan on siiski 6,44-tolline, aga sõrmejäljelugeja peitub moekalt selle sees. Esikaamera on 32 MP lai- ja 8 MP ülilainurk. Põhikaamera on 48 MP lai- ja 8 MP ülilainurk, lisaks sügavus- ja makrovõtte-sensorid. Aku on 4115 mAh. 3,5 mm pesa pole. USB on 2.0 -C.

Teiseks

esitleb tootja oma esimesi täiesti juhtmevabasid kõrvaklappe, mille olemasolust teavitas alles eile Instagrami-lühivideo teel.

OnePlus õrritas ka hinnaga, märkides selleks "$XX.XX"-i, mis annab mõista, et see jääb alla 100 USA dollari.

Apple'i juhtmeta klappide hinnad algavad Eestis hv.ee osutusel 137 eurost (AirPods 2) ja Samsungi omad 79 eurost (Galaxy Buds), nii et OnePlus tahab ilmselt jääda viimasega võrreldavale tasemele.

Pakun seega, et hind saab olema ca 80 eurot, halvemal juhul 100, ja mingite diilidega saab OnePlusi telefoni tellija need tasuta.

[HILJEM LISATUD] Tehnoloogiasait Engadget kurdab, et OnePlus Buds'i nimelised juhtmeta klapid on keskpärase helikvaliteediga ja ka muidu vähehuvitavad, aga hind on mõistlik, USA-s 79 dollarit, oneplus.net lehel tootja kodulehel 89 eurot.

Muidugi võib selle raha eest (või isegi kaks-kolm korda pisema summa eest) saada vähemalt sama korralikke odavaid Hiina tootjate klappe. Ka Fortes on ilmunud soosiv arvustus Xiaomi 17,4-eurostele klappidele Redmi AirDots R.

ekraanitõmmis

Kolmandaks

toimub kogu üritus täiendatud reaalsuses (ingl augmented reality; AR) ehk digikeskkonnas, mille nägemiseks vajad nutitelefoni, veebiühendust ja tasuta äppi OnePlus Nord AR.

Jämedalt võttes tähendab AR, et vaatad tavamaailma läbi oma telefoni kaamera ja telefoni ekraanile (äpikeskkonda) ilmuvad tavamaailmale peale kleebitud digikujundid ja -efektid. Umbes nii:

Tootja foto

OnePlus esitles 2015. aastal oma telefonimudelit 2 virtuaalreaalsuses, aga AR on massisõbralikum, sest selle kogemiseks pole vaja kulukaid VR-seadmeid, piisab tavalisest nutitelefonist.