Raporti kohaselt on maailmas täna 3,96 miljardit sotsiaalmeedia kasutajat, mis teeb ligi 51 protsenti maailma elanikkonnast.

Sotsmeedia kasutajate arv on seejuures aastaga kasvanud 376 miljoni võrra, mis tähendab, et iga päev alustab esimest korda sotsiaalmeediat kasutama veidi enam kui miljon inimest ning igas sekundis 12 inimest.

Raporti autorid märgivad, et kasvutempo näib viimastel kuudel kiirenevat - vaatamata sellele, et koguarv on juba poole peal. Oma rolli selles kasvus võisid mängida COVID-19-ga seotud liikumispiirangud.

Kõige enam on sotsiaalmeedia kasutajaid Põhja-Ameerikas (70 protsenti elanikkonnast) ja kõige väiksem Kesk-Aafrikas (7%).

Kõige suurema kasutajaskonnaga - 2,6 miljardid - sotsiaalmeediaplatvorm on Facebook. Ligi 2 miljardit kasutab tema omanduses olevat sõnumivahetusprogrammi WhatsApp ning Instagrami 1,08 miljardit. Järgnevad Hiina videoplatvormid TikTok ja selle kodumaine kloon Douyin ning Kuaishou. Hiinlaste sotsiaalmeediaplatvormil Sina Weibol on juba 550 miljonit igakuist kasutajat.

Ligi 99 protsenti inimestest kasutab sotsiaalmeedia tarbimiseks ka mobiiltelefoni.