Volvo Cars on otsustanud kutsuda kontrolli piiratud koguses 2007.–2018. mudeliaasta Volvo S80, V70, XC70, S60, S60 Cross Country, V60, V60 Cross Country ja XC60 sõidukeid.

Teenindussekutsumise alla ei kuulu praegu tootmises olevad Volvo mudelid (k.a. uue põlvkonna S60, V60, V60 Cross Country ja XC60).

Volvo on tuvastanud, et esiistme turvavöö kaabelkinnitus, mis asub kummist kestas esiistme välisküljel, võib teatud harvadel tingimustel, kui seda pidevat istmepadjale väänatakse, aja jooksul kuluda ja väsida.

See võib halvimal juhul kokkupõrke korral mõjutada turvavöö toimimise efektiivsust. Volvole teadaolevalt ei ole seni antud põhjusel ühtegi avariid toimunud ega inimvigastusi saadud. Ent kontroll on vajalik.

“Meile kui Volvo Cars’i importöörile teadaolevalt on teenindussekutsumise alla kuuluvaid Volvosid Eestis 4318,” selgitas Tiit Lillipuu, Info-Auto turundusjuht.

“Arvestades aga seda, et Volvo on üks populaarsemaid imporditavaid sõiduautomarke Eestis, võib eeldada, et tegelik hulk on oluliselt suurem: märgatav osa sissetoodud vanematest sõidukitest pole kunagi Volvo volitatud teenindust külastanud,” lisas Lillipuu.

Koostöös Maanteametiga jõutakse loodetavasti siiski ka nende autode omanikeni. Suve jooksul teavitatakse nii Info-Auto kliente kui kõiki teisi tagasikutsutavate Volvode omanikke, et kokku leppida teeninduse külastused.

Volvo omanikul endal on lihtne võimalus internetis kontrollida, kas auto kuulub tagasikutsumisele või mitte ning kui nii, siis edastada kontaktandmed ning oodata esindajapoolset ühendusevõttu. Kuni teeninduse ajani võivad Volvo omanikud oma autosid tavapäraselt kasutada.

Tee kindlaks, kas sinu Volvo kuulub tagasikutsumisele

Esimese asjana tuleb oma Volvo esiistmete turvavööde kinnitused üle kontrollida. Allpool pildil on näha, kuidas peab turvavöö asetsema esiistme küljel: see tuleb tõsta vertikaalasendisse.

Edasi tuleb avada leht volvoladu.infoauto.ee/recall ja sisestada seal auto VIN koodi viis esimest numbrit. Juhul kui auto kuulub tagasikutsumisele avaneb kontaktandmete leht. Sealt omakorda tuleb valida sobiv esindus, ja panna end hooldusesse kirja.

Kuni hoolduse ajani soovitab Volvo hoida turvavöö kinnituse vertikaalasendis, paralleelselt istme seljatoega, nii nagu see on näidatud ülal pildil rohelise ringi sees. Kinniti ei tohi olla paindunud istmepadjale.

Eestis hakatakse tagasikutsumise alla käivaid Volvosid vastu võtma alates 2020. aasta novembri lõpust, kui on Info-Autosse kohale jõudnud vajalikud varuosad. Teeninduses vahetatakse turvavöö kinniti tasuta.

Kõigi oma tagasikutsutavate Volvode klientidega, ja ka teiste Volvo-omanikega võtab Info-Auto ühendust, et kokku leppida teeninduse aeg. Kontaktandmete edastamine lehe kaudu on vajalik, et kõigi autoomanikega ka kiirelt kontakti saaks. Seega, kontrollima!