Meid ootab ees esimene nädalavahetus nelja kuu jooksul, kus ööklubid avatud on. Kas see on piiranguleevenduste seisukohalt praegu kõige ohtlikum koht?

Valetaksin kui ütleksin, et mingit ohtu pole. Ega ilmaasjata ööklubid polnud viimati avatavate asutuste hulgas ja COVID-19 on pidude, seltskondade ja suurlinnade haigus.

Siiski on viimastel nädalatel nakatumine olnud väga madal ja praegu on ilmselt taasavamiseks parim aeg. Olukorda aga jälgime väga hoolega ja kui tekib vajadus, siis võetakse ette ka vastavad meetmed.

Siiski tuleb meeles pidada, et hoiame distantsi, täidame hügieenireegleid ja ärme haigena üritustele lähe – need reeglid kehtivad ka ööklubides. Kindlasti peaks alkoholiga piiri pidama, et enesekontroll ei kaoks.

Mis on teie meelest see üks kõige tähtsam ohutusnõue, mida rahva keskel viibides järgida?

Teadusnõukoda on soovitanud, et ööklubisse lastaks inimesi ID-kaardi alusel ja ID-kaardid peaksid olema ka registreeritud. Kui midagi juhtub, siis on kergem kõiki kontaktseid leida.

Jah, ühte võluvitsa pole, distantsi hoidmine (laseme sisse piiratud hulgal inimesi) ja alkoholi tarbimise kontrollimine ehk oleksid kõige teostatavamad. Maskide kandmine ei tundu mulle väga realistlik, ehkki mask kindlasti kaitseks. Kui ilm vähegi lubab, võiks õues olla, aga see vist pole [ööklubide puhul] realistlik.

Nagu ütlesin, haigena või haige kontaktsena ei tohiks ööklubisse minna.