"Praeguseks on kujunenud olukord, et vaatamata kõigele sellele, mida me saavutanud oleme, on minister ja kantsler soovinud minu lahkumist. Olen neile tänulik senise usalduse ja koostöö eest, kuid see on ootamatult otsa saanud," teatas Jürilo kirjas oma kolleegidele.

Ta märkis, et on oma tööd teinud pühendunult ja püüdnud igakülgselt panustada tervisevaldkonna arengusse. 

"Olen alati kaasanud ja usaldanud meie meeskonda ja eksperte ning lähtunud tõenduspõhisusest. Mul on südamest kahju, et meil teiega ei ole võimalik koos edasi minna ja teha teoks neid plaane, mis meil olid plaanis ellu viia nende kahe aasta jooksul, mis minu ametiaja lõpuni jääksid. Mitmed arendused on pooleli ja mitmed koosmõeldud mõtted jäävad minust ellu viimata," seisab tema kirjas. 

Terviseameti ja valitsuse vastasseis kasvas eriti suureks viimase nädala jooksul, mil amet oli sunnitud valitsuse survel võtma kasutusele koroona antikehade testid viisil, mis ei olnud selleks ette nähtud.

Jutt käib valitsuserakonna Isamaa suurtoetajast ettevõtja Parvel Pruunsilla ning Tarvi Olbrei ja Alari Aho poolt mai alguses riigile kingitud 50 000 antikehade kiirtestist. Selles saagast saab lähemalt lugeda Forte eilses artiklis.

Jürilo kiri kolleegidele täismahus:

"Peadirektori pöördumine
18.06.2020

COVID-19 pani proovile iga Eesti inimese. Igaühe omal viisil - puudutas nii ühiskondlikult kui ka isiklikult. Kriis puudutas tugevalt meid, Terviseameti meeskonda, iga meie inimest oma töökohustustes. Olime kriisi lahendamise keskpunktis tervishoiusündmust juhtiva asutusena. See andis meile võimaluse. Võimaluse aidata Eestil olukorraga toime tulla, toetada Eesti inimesi, kasvada meeskonnana, katsetada meie võimekuse piire ja läbida reaalelu õppus terviseameti