Nobe juht Roman Muljar ütles, et ettevõtet pani Ameerika Ühendriikidesse laienema Californias käik selle aasta märtsi alguses.

"Oleme jätkuvalt investorite kaasamise faasis ja peatselt saab võimalikele rahastajatele näidata ka sõidukit ennast. Meile sai ühtlasi selgeks, et Ameerikas saaks olema meie suurim turg," ütles Muljar.

Nobe Cars USA kaasas omanikeringi ja sealseid tegevusi juhtima Eesti päritolu mehe Mati Otsmaa, kes tunneb Ränioru ringkondi ja osales 1980tel aastatel reklaamiagentuuris töötades Apple'i esimeste arvutite turule toomises.

Hiljuti liitus Nobe meeskonnaga koosteinsener Olivier Chabilan, kes hakkab vastutama auto kokkupaneku protsessi eest. Tal on pikaajaline rahvusvaheline kogemus, sealjuures on ta töötanud lennukitootjate Airbus ja Boeing juures.

Nobe tahab investorite toel Eesti vabriku kõrval käivitada Ameerika Ühendriikides koostevabriku ja panna seal äriplaani järgi kokku vähemalt 300 autot aastas.

"Me oleme esimese kahe autoga õppinud, kuidas optimeerida keredetaile, oleme liikunud veljesisestest mootoritest eemale, oleme tõstnud võimsust. Uue mudeli võimsus on 100 hobujõudu," räägib Roman Muljar.

Nobe on saanud tähelepanu ettevõtetelt ja muudab oma ärimudelit ettevõttelt ettevõttele (B2B) suunatuks.

"Rendifirmad tahavad erineda teistest ja näevad, et me pakume elamusi teistsuguse sõidukiga. Tippklassi hotellid, mis annavad klientidele toahinna sees sõitmiseks luksus- ja sportautosid, tahavad samuti erineda. Kui vanem paar tuleb Bentleyga, siis ei ole mõtet neile sarnast autot anda, küll aga võib neile meele järele olla väike punane elektrisõiduk," lisab Muljar.

Aprillis võitis Nobe 100 Saksa disaininõukogu German Design Council korraldatud konkursil Automotive Brand Contest 2020 auhinna kategoorias Exterior Premium Brand.

Nobe numbrites:

  • Sõidukil on 3 ratast, 3 istet ja ta mahutab 3 reisijat
  • Kõik kolm ratast veavad
  • Nobel on ees ruumi kaasaskantavale akule, mis lisab 60 kilomeetrit sõiduulatust.
  • Nobe sõiduulatus on 250 kilomeetrit ja 310 kilomeetrit koos lisaakuga
  • Aku laetakse täis kolme tunniga.
  • Võimsus on 120 hj ja tippkiirus 145 km/t