Forte palus appi Samsung Eesti mobiiliseadmete tootekoolitaja Riho Kopso, kes andis meile järgmise ülevaate.

1. Kiirem viis - loo link ja jaga

Kõige lihtsam ja muretum viis oma Samsung Galaxy seadmest faile Windowsi arvutisse saada on kasutada Link Sharing funktsiooni.

Selle kasutamiseks tuleb leida failid, mida inimene soovib jagada, need aktiivseks teha hoides näpuga mõni sekund faili peal ning valida „Jaga". Seejärel tuleb valida „Link Sharing" ja failid laetakse automaatselt üles Samsung Cloud pilveteenusesse ja kasutaja saab vastu lingi, mida saab seejärel kopeerida ja edasi saata. Näiteks meiliga või mõne sõnumirakendusega arvutisse või hoopis sõbrale.

Ühes päevas saab seda funktsiooni kasutades jagada kuni 3GB jagu faile ning need jäävad pilveteenusesse üles 2 päevaks. Seejärel need kustutatakse automaatselt. Sisuliselt toimub lahendus üsna sarnaselt teenusega WeTransfer.

Link Sharing funktsiooni kasutamiseks peab telefonis olema sisse logitud Samsung Account kontoga.

2. Ühenda juhtmega

Teine võimalus faile telefonist arvutisse liigutada on kasutada Samsung Dex lahendust. See nõuab arvuti juhtmega ühendamist, kuid pakub sealjuures natuke rohkem lisavõimalusi kui lingiga jagamine.

Selle kasutamiseks tuleb arvutisse paigaldada Samsung Dex rakendus, mida saab alla laadida siit: https://www.samsung.com/us/explore/dex/. Rakendus on saadaval nii Windows kui MacOS operatsioonisüsteemiga arvutitele.

Peale rakenduse paigaldamist tuleb see arvutis avada, seejärel ühendada telefon juhtmega arvuti külge ja kinnitada telefonis, et kasutaja lubab ühendatud arvuti seadme failidele ligi. Lisaks tuleb telefoni teadeteribal valida, et telefon kasutaks USB ühendust failide edastamiseks. Kui see on tehtud, ilmub arvutis Samsung Dex rakenduse aknasse arvutile sarnane kasutajaliides, kus saab telefonis olevaid faile sirvida ja mugavalt otse arvuti töölauale hiirega ümber tõsta.

Dexi saab kasutada järgmistes Samsungi S- ja Note- seeria ning A90 ja Galaxy Fold telefonides.

3. Lingi Windowsiga

Uuematel Samsungi telefonidel saab kasutada ka Link to Windows funktsiooni, mis on telefoni sisse ehitatud. Selle kasutamiseks tuleb end telefonis ja arvutis Your Phone rakenduses Microsofti kontoga sisse logida.

Kui ühendus on loodud, saab telefonist mugavalt faile arvutisse ja arvutist telefoni tõsta kasutades kasvõi teadatuntud copy paste otseteed arvuti klaviatuuril. Lisaks on võimalik valida, et telefoni saabuvad sõnumid on näha ka arvutis ja palju muud.

Link to Windows toimib järgmistes Samsungi seadmetes:

Rohkem infot lahenduse kasutamise kohta saab siit: https://bit.ly/2M1nSlj

4. OneDrive

Kuna ilmselt nii mõnigi Windowsi arvuti kasutaja on enda eelistatud pilveteenuseks valinud OneDrive'i, siis võib soovi korral rakenduse aktiveerida ka telefonis ning seadistada see nii, et kõik pildid ja videod laetakse automaatselt kasutaja OneDrive pilvekonto alla üles. Seejärel saab neile juba arvutist mugavalt ligi.