Eestis on riiklikult kinnitatud andmeil tänaseks surnud 63 COVID-19 haigusega inimest ning haigestunuid on olnud 1774.  

Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna juhataja Mari-Anne Härma kinnitas Fortele, et selle nädala  seisuga on suremus - ehk surnud isikute protsent haigete üldarvust - Eestis 3,53 protsenti. Selle hulka loeb riigistatistika COVID-19 põhjustatud surmad kui ka need juhud, kus on COVID-19 kaasuv.

Riikliku statistika puhul on oluline, et arvesse lähevad vaid tõestatult juhtumipõhised haigestumised surmad - seda nimetatakse CFR-meetodiks (Case Fatality Rate) ning väga määrav on see, kui palju ja mis etapis inimest on testitud Ligikaudu sellisest suremuse protsendist on koroonahaiguse puhul igal juhul räägitud selle avastamise esimestest päevadest.

Mõnevõrra üllatuslikult selgus aga sel nädalal, et tegelik koroonahaigusesse suremuse protsent võib osutuda lausa neli korda väikemaks. Tartu Ülikooli vanemteadur Krista Fischer käis nimelt neljapäeval riigikogus tutvustamas oma viimaseid arvutusi ja nende kohaselt võib koroonahaiguse tegelik suremus olla Eestis vaid 0,8 protsenti.

Millest nii kardinaalne erinevus?