Peugeot üllatab tarbesõidukite segmendis korralikult, tuues müügile elektrikaubiku e-Expert, mille kandevõime on identne sisepõlemismootoriga versiooniga (1275 kg) ning sellele saab sappa haakida kuni 1000 kg haagise. e-Expert on sõsarmudel Citroeni ja Opeli analoogidega. Kas oma elektrikaubiku teeb ka Toyota, näitab aeg.

Elektrikaubiku maksimaalne sõiduulatus ühe laadimisega on 330 km (WLTP), tippkiirus 130 km/h ning “nullist sajani” kiirendus 13,1 sekundit.

Valikus on kolm kerepikkust ja kaks akupakki, korralik kandevõime ja tõhus kiirlaadimine kuni 100 kW, seega on mängus esimene tarbesõiduk, mille võib Paiaristi “ultralaadijasse” panna.

Kolm kerepikkust

e-Expert elektriline tarbeauto tuleb turule kolme erineva kerepikkusega ja kahte tüüpi akudega – 50 ja 75 kWh, mille elektrilised sõiduulatused on vastavalt 230 ja 330 km (WLTP).

Kolm kerepikkust muudavad kaubiku hõlpsasti oma vajadustele kohandatavaks: e-Expert saab kas 4,6 m, 4,95 m või 5,3 m pikkusena, kahel pikemal versioonil on võimalus sisse panna ka 5-6 istekohta. Bussi kõrgus on 1,9 m olenemata kerepikkusest: sellega pääseb muretult nii parkimismajadesse kui ka laevale sõiduauto klassis.