Ebatavalise kujuga, väikeseid trumme meenutavad juhtmeta klapid kannavad nime Surface Earbuds ja jõuavad USA-s müügile 12. mail hinnaga 199 dollarit. Töötavad nii Windowsi, Apple'i kui Google'i seadmetega.

Esmaesitluse ajal ütles tootja veel ilmumisajaks mulluse jõuluhooaja ja hinnaks 249 dollarit, nii et ootus venis, kuid tegelik maksumus saabub meeldiva üllatusena.

Surface Earbuds on suuremad kui Google'i Pixel Buds, Amazoni Echo Buds või Apple'i AirPods Pro, aga jäävad tootja lubadusel kõrvakanalitesse (kasutamise ajaks) hästi pidama, nagu võti lukuauku.

Justnagu juhtmeta klappide puhul ikka, on tähtsal kohal nutiseadmetega suhtlemise võimalused. MS ei paiguta, erinevalt konkurentidest, aukohale aga digiabilist, vaid Office 365 kontoritarkvara toe.

Tootja foto

Klapid lasevad näiteks Powerpointi-slaididele tiitreid lisada (ingl live caption), Wordi dokumente ja Outlookis e-kirju dikteerida ning võivad panna Outlooki saabunud kirju ette lugema. Kuna see eesti keeles vaevalt toimib, tasub etteütlemishuvilisel inglise keelt harjutada, või mis iganes keeli see valik veel toetab.

Androidi seadmega paaritatud Surface Earbuds pakub ka muusikateenuse Spotify juhtimise võimalusi, näiteks loo saab käivitada ükspuha kumba klappi kolm korda kiiresti toksates.

Microsoft lubab klappidele ühe täislaadimise järel kuni kaheksa tundi kasutamisaega ja klappide akut toitev karp ise peab vastu ööpäeva, enne kui taas laadimist nõuab.