Investeerijateks olid riskikapitalifondid Change Ventures, Vereeni Early Stage Fund, BENE Asia Capital ja Lemonade Stand. Lisaks osalesid rahatõstmises mitmed Eesti tehnikaettevõtjad, näiteks Pipedrive kaasasutaja Ragnar Sass ja rahapesu tõkestamise platvormi Salv asutaja Taavi Tamkivi.

"Alustasime 2017. aasta lõpus Mehhikos, kus arendasime algselt välja FB Messengeri vestlusboti, et viia inimesteni põhilist finantsharidust," ütles portaalile TechCrunch askRobini kaasasutaja ja tegevjuht Rain Sepp, kes varem tegutses 13 aastat Eesti kiirlaenuettevõttes Credit24.

Seejärel otsustas ettevõte ise hakata pakkuma laenutooteid klientidele, keda tavapangad nende halva krediidivõimekuse tõttu jutule ei taha võtta. Täpsemalt vahendatakse klientidele võrreldavalt mitmete kiirlaenufirmade pakkumisi.

„Pakume oma partnerfirmadele juurdepääsu riskipõhistele kliendisegmentidele ja paneme need klientide nimel konkureerima, mille tulemuseks on paremad tootepakkumised," selgitab Sepp.

Tema sõnul ei pääse 60% arenevatel turgudel töötavast keskklassist ligi ametlikele krediiditoodetele ja neile jäetakse vaid tänaval pakutavad röövellikud „prestamistad" (laenukirjad).

Õiglasema alternatiivi pakkumiseks kogub askRobin klientidelt asjakohaseid finants- ja muid andmeid ning aitab neil luua laenusaamiseks kõlbuliku finantsprofiili. Seejärel kuvatakse klientidele mitmete kiirllaenuandjate pakkumisi koos intressiandmetega.

2018. aasta lõpus laienes askRobin Colombiasse ja Argentiinasse ning tegutseb nüüd ka Peruu.

Sepp ütles, et enamikul neist turgudest võitlevad fintechid turuosa nimel mitteametlike laenuandjate ja "vana kooli" mikrofinantseerimisettevõtetega.