Kui sul on USB-C ühenduspesi pakkuv Apple MacBooki sülearvuti, siis võid seda laadida muidugi mõlemalt küljelt. StackExchange'i postitusest läks aga laiemalt liikvele väide, et seda tasub teha eelkõige paremalt.

Mõned kasutajad märkasid nimelt, et akut vasakul küljel oleva USB-C pesa kaudu laadides muutub arvuti kuumemaks, sest keskprotsessor (CPU) peab rohkem tööd tegema.

Nimelt käivitub lisaseadmetega (nagu monitor) ühendatud ja vasakult küljelt laaditavas MacBookis protsess kernel_task, mille tagajärjel ventilaatorid hakkavad kiiremini pöörlema ja CPU-kasutus kasvab. Ning arvuti ise kuumeneb.

Lahendus ongi nii lihtne, nagu ülalpool mainitud. Kasuta laadimiseks USB-C pesa paremal küljel.

On teadmata, et kui paljusid MacBook'e ja selle eri mudeleid taoline viga kimbutab. StackExchange'i kasutajad on maininud probleemi seoses uue 16-tollisega, aga ka 2017. aasta mudelitega.

Kernel_task on protsess, mida Mac-arvutite opsüsteem macOS kasutab, et protsessoriressursse eri muude toimingute jaoks vähendada.

Igatahes on selge, et sellist probleemi ei tohiks eksisteerida. Ükski arvuti ei tohiks muutuda vähemkasutatavaks, sest sellel ühel küljel on kasutuses kaks porti korraga.