Regionaalhaigla I intensiivravi osakonna juhataja dr Ülo Kivistik kirjeldab videos muu hulgas protseduure, kuidas tuleb töötajatel valmistuda sellesse osakonda sisenemiseks ja kuidas toimub hiljem kaitseriiete eemaldamine.

„See osakond ei ole enam mitte lihtsalt intensiivravi osakond, vaid nüüd ta on muutunud täiesti saastunud COVID-19 intensiivravi osakonnaks,“ rääkis arst.

Videos on näha ka sügava kopsukahjustusega patsienti, kellel on tekkinud 45-protsendiline hapnikuvajadus (tavalises õhus on 21 protsenti hapnikku) ja ta vajab seetõttu kalli premium-klassi autohinnaga hingamisaparaati.

Kivistik rääkis sellest, hingamisaparaadiga ühendatud patsiendilt ei jõua enam viirus ümbritsevasse keskkonda - nii tema hingamisteedesse jõudev kui neist väljuv õhk läbib väga peenikesed viraalsed filtrid.

Arst andis ühe patsiendi näitel ülevaate ka sellest, milliseid ravimeid patsiendid Regionaalhaiglas saavad: nendeks on unerohud sedatsiooni tarvis (Propofol Fresenius 10 mg) ja vererõhuravimid, vedelikupuuduse leevendamiseks infusioonilahus Sterofundin ISO.