CNN kirjutab, et hävituslennukis õhusõidu tegemine võib küll mõnelegi meelierutava seiklusena tunduda, aga 64-aastane prantsuse mees, kellele koleegid sellise üllatuse tegid, polnud kuigi elevil.

Vastupidi, ta hakkas paanitsema ja katapulteeris end lennukist umbes 760 meetri kõrgusel õhus.

Mees polnud küll kunagi sellise õhureisi vastu huvi ilmutanud, kuid kolleegid otsustasid talle firma väljasõidu ajal siiski üllatuse teha ja nii ta hävituslennuki pardale sattus.

Ta ei katapulteerinud end siiski meelega, vaid paanitses, kui lennuk ootamatult kõrgemale hakkas tüürima, ja otsis enda lähedalt midagi, millest kinni hoida. Selleks osutus paraku istmelt katapulteerimise nupp.

Tema kiiver polnud sel hetkel küll turvaliselt pähe kinnitatud ja lendas mehe peast minema, kuid kokkuvõttes osutus õnnetus õnnelikuks ja keegi viga ei saanud.

Mees maandus Prantsusmaa ja Saksamaa piiri lähedal põllul. Piloot sai mõned kergemad näovigastused, aga tõi lennuki korralikult maapinnale tagasi.

Juhtum leidis aset Prantsusmaal Saint-Dizier' lennubaasis ja Dassault Rafale B hävituslennuki osalusel. Selline saavutab tippkiiruseks kuni 1400 km/h.